Hulen: Hvor de slemme børn ender

Milton and Marlo er søskende, selvom man ikke skulle tro det. Milton er den bedste i sin klasse, han er spejder og medlem af en skakklub. Marlo er punker, butikstyv og ballademager. Men en dag bliver Milton involveret i en af Marlos gale streger, og pludselig er de i samme båd.

For det er lige netop den dag, at skæbnen rammer dem. En grufuld ulykke (der involverer en kæmpe brændende marshmellow-bjørn) gør det af med dem, og de havner – begge to – i Hulen: stedet hvor de slemme børn ender. Ikke helt helvede, men noget næsten ligeså slemt. Et sted, der regeres af den ulækre hundæmon Bea “Else” Bubb, og hvor pinslerne er lavet specielt til børn. Og de er allerhulens ubehagelige!

Snart har de to børn fået nok – men hvordan undslipper man, når det allerede er ude med én…

Hvad hulen har jeg med Hulen at gøre?

Jeg var så heldig at være oversætteren på denne virkelig sjov bog, hvilket var min debut i den type skrivning. At “fordanske” forfatterens (Dale Basye) mange anekdoter, ordspil og dobbeltbetydninger var yderst udfordrende, men slutresultatet blev virkelig godt.

Anmeldelser og biblioteksinfo

Politiken har en rigtig god og fair anmeldelse af Hulen oppe hvor den får fire hjerter. Man går aldrig galt med en overskrift der indeholder sætningen “Alice i Lorteland” med undertitlen: “En forrygende ulækker historie om slemme børns endeligt.”

Politikens anmeldelse kan læses fra dette link.

Hulen blev også anmeldt i Weekendavisen fik gode ord med på vejen, bl.a. “Det er ikke for sarte sjæle – ej heller sarte øjne og ører, for denne bog er så spækket med ækle ord og uhyrlige beskrivelser, at man kan undre sig over, at den ikke vejer mere.”

Lektørudtalelsen var utrolig positiv, så bibliotekerne landet over har også taget godt imod Hulen. Lektørudtalelsen havde bl.a. følgende kommentar: “Bogen er en satirisk og sjov roman, der tager gas på det med opførsel og fx skole og “opdragelse”.”

Bestil Hulen til dit lokale bibliotek fra dette link. (ISBN nr. 978-87-71281-06-4)

Du kan købe Hulen lige nu fra de mange links til højre!

Du kan desuden læse mere om bogen, forfatteren og det sjove univers Dale Basye har skabt ved at besøge den officielle hjemmeside her, samt Dales egen blog her.